אצל הבצל, גודל של עד 8.5 ס"מ הוא הטוב ביותר,
מעבר לכך הכמות כבר לא מוסיפה איכות ובריאות
רבים אינם יודעים שהבצל הוא אחד מארבעת הירקות הפופולרים ביותר בישראל. צריכת הבצל דומה לזו של המלפפונים ומקדימים אותם בקרב על החיך הישראלי רק תפוחי האדמה והעגבניות. הבצל מצוי על המדפים כל השנה, אולם בחודשי החורף הגוון האופייני של הירק הוא לרוב לבן וחיוור.
קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי ירקות "דוד משה", הצליחו באמצעות טכנולוגיית הקירור ייחודית לשמר בצל זהוב באיכות גבוהה לחודשי החורף. הבצל מזן "אורלנדו" מגיע לשווקים במראה טוב יותר מהבצל הרגיל המצוי בשוק בתקופה זו של השנה עם פקעת יפה ותחושת מוצקות.
בויכוח הנצחי האם הגודל קובע או לא, התשובה לגבי הבצלים היא חד משמעית – הגודל קובע, אך דוקא הקטן והבינוני הוא הטוב יותר!
בצלי "דוד משה" נבחרים בקפידה כשהם בקוטר האופטימאלי של עד 8.5 ס"מ לפקעת, מכיוון שבגודל זה הטעם הוא המשובח ביותר. בבצלים גדולים יותר הכמות לא משפר את האיכות והטעם נהיה מדולל יותר וכך גם ריכוז המרכיבים הבריאותיים.
בצלי האורלנדו מכילים רכיבים תזונתיים ובהם פחמימות, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים וחלבונים. תכולת הקלוריות שלו נמוכה ולכן הוא אידיאלי כתוספת לסלטים ומאכלים אחרים.