דף הבית / מדור בריאות / בבצל הגודל בהחלט קובע

בבצל הגודל בהחלט קובע

אינדקס חברות וספקים

אצל הבצל, גודל של עד 8.5 ס"מ הוא הטוב ביותר,

פרסום

מעבר לכך הכמות כבר לא מוסיפה איכות ובריאות

רבים אינם יודעים שהבצל הוא אחד מארבעת הירקות הפופולרים ביותר בישראל. צריכת הבצל דומה לזו של המלפפונים ומקדימים אותם בקרב על החיך הישראלי רק תפוחי האדמה והעגבניות. הבצל מצוי על המדפים כל השנה, אולם בחודשי החורף הגוון האופייני של הירק הוא לרוב לבן וחיוור.

קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי ירקות "דוד משה", הצליחו באמצעות טכנולוגיית הקירור ייחודית לשמר בצל זהוב באיכות גבוהה לחודשי החורף. הבצל מזן "אורלנדו" מגיע לשווקים במראה טוב יותר מהבצל הרגיל המצוי בשוק בתקופה זו של השנה עם פקעת יפה ותחושת מוצקות.

בויכוח הנצחי האם הגודל קובע או לא, התשובה לגבי הבצלים היא חד משמעית – הגודל קובע, אך דוקא הקטן והבינוני הוא הטוב יותר!

פרסום

בצלי "דוד משה" נבחרים בקפידה כשהם בקוטר האופטימאלי של עד 8.5 ס"מ לפקעת, מכיוון שבגודל זה הטעם הוא המשובח ביותר. בבצלים גדולים יותר הכמות לא משפר את האיכות והטעם נהיה מדולל יותר וכך גם ריכוז המרכיבים הבריאותיים.

בצלי האורלנדו מכילים רכיבים תזונתיים ובהם פחמימות, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים וחלבונים. תכולת הקלוריות שלו נמוכה ולכן הוא אידיאלי כתוספת לסלטים ומאכלים אחרים.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
הרשמו לניוזלטר