משרדי החקלאות והגנת הסביבה:
החל מ1-1-09 ייכנס לתוקפו איסור שריפות גזם חקלאי
העוברים על האיסור עשויים להיקנס בכ-960 אלף ₪ בגין העבירה. האיסור נכנס לתוקף לאור מחקרים שנערכו בישראל שלפיהם שריפות גזם חקלאי אחראיות לכ- 30% מפליטות הדיאוקסינים (חומרים מסרטנים) לאוויר ועלולות לפגוע בעיקר בילדים ובקשישים
משרדי החקלאות והגנת הסביבה מודיעים, כי החל מ, ה-1 בינואר 2009, ייכנס לתוקפו איסור שריפות גזם חקלאי. האיסור נכנס לתוקף עקב מחקרים שנערכו בישראל והראו, כי שריפות הגזם החקלאי אחראיות לכ-30% מפליטות הדיאוקסינים לאוויר ופוגעות בעיקר בילדים וקשישים.
ההנחיה תיאכף על-ידי פקחי יחידת הפיצו"ח (פיקוח צומח וחי) של משרד החקלאותומפקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, ותהיה בידם הסמכות להטיל קנסות מכוח החוק למניעת מפגעים, המאפשר מתן קנס כספי בגובה של עד 202 אלף ₪ ליחיד וכ-404 אלף ₪ לתאגיד. אם מדובר בזיהום אוויר בנסיבות מחמירות גובה הקנס יכול להגיע עד לכ-404 אלף ₪ ליחיד ועד לכ-808 אלף ₪ לתאגיד. אם הוכח כי נשרפו גם יריעות ניילון, גובה הקנס יכול להגיע עד לכ-960 אלף ₪. את החוק ניתן לאכוף גם באמצעות החוק למניעת שריפות גזם בשדות, 1949.
המגזר החקלאי מבצע מזה עשרות שנים שריפות יזומות של פסולת גזם ממטעים, בעיקר בעונת החורף. הדבר גורם למטרדי זיהום אויר קשים ביותר, בעיקר לאוכלוסיה המתגוררת בסמיכות לשטחים החקלאיים.
בשנת 2004 הוקמה ועדה מקצועית בין משרדית (הכוללת את משרדי החקלאות והגנת הסביבה) והסיקה, כי יש להפסיק את שריפות הגזם החקלאי, בכלל זה גם ביערות קק"ל, המהווים 40% מהיקף הבעיה, (השריפות בהם הופסקו כבר בשנת 2006). עוד נקבע, כי שריפת הגזם תותר רק במקרים חריגים בהם יוכח, כי קיימת מחלה סניטארית בעצים, דבר המחייב את שריפתם, על מנת למנוע הפצת המחלה. כחלופה המליצה הוועדה על קיצוץ הגזם, וניצולו כחיפוי קרקע המביא לחיסכון בהשקיה, מונע צמחיה ועשביה ומתאים להכנת קומפוסט.