הדור החדש של חומרי ההדברה שפיתחו חוקרים ממכון וולקני לא רק ידידותי לסביבה ובטוח לאדם הוא אפילו לא באמת הורג חרקים
בקיץ האחרון פרסם הארגון הסביבתי־בריאותי האמריקאי EWG דו"ח מדאיג שחשף את היקף הסכנה לבריאות הציבור משרידי חומרי הדברה המצויים בפירות ובירקות. תחת הכותרת "תריסר המלוכלכים", פורטו בדו"ח זני הפירות והירקות המזוהמים ביותר בחומרים רעילים, בצירוף המלצה לרכוש אותם מגידולים אורגניים. במקום הראשון ברשימה כיכב תות שדה, ואחריו צעדו, בין השאר, מלפפונים, עגבניות שרי, ענבים וסלרי.
לחומרי ההדברה הנפוצים כיום יש גם אפקט סביבתי משמעותי. הם קוטלים לא רק מזיקים אלא גם חרקים מועילים ופרוקי רגליים אחרים, מחלחלים למי התהום, ומשם קצרה הדרך למקווי מים, נהרות, אגמים וימים, שם הם גורמים לזיהום דגה ויצורים ימיים אחרים. כדי להפסיק להרעיל את עצמנו ואת הסביבה ולהמשיך להאכיל את אוכלוסיית העולם גם בעתיד דרושה גישה חדשה, מתוחכמת יותר, לטיפול במזיקים, ולפרופ' ויני אלטשטיין מהמחלקה לאנטומולוגיה במכון וולקני יש בדיוק רעיון כזה. אחרי כמעט 30 שנות מחקר, אלטשטיין, שמובילה קונסורציום מחקר בינלאומי עם חוקרים מ־15 מדינות, מחזיקה את המפתח לדור חדש ופורץ דרך של חומרי הדברה ממוקדים, בטוחים לשימוש וידידותיים לסביבה.