דף הבית / כללי / האקתון לצמצום אבדן ובזבוז מזון בישראל יתקיים ב 22-23/3/2017

האקתון לצמצום אבדן ובזבוז מזון בישראל יתקיים ב 22-23/3/2017

אינדקס חברות וספקים

מרכז מן לביטחון מזון באוניברסיטת תל אביב, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, המעבדה לצמצום בזבוז מזון בישראל, בהובלת The Natural Step ישראל,

פרסום

בשיתוף פעולה עם סטרטאו, מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב משיקים:

האקתון לצמצום אבדן ובזבוז מזון בישראל

כמחצית מכלל הירקות והפירות המיוצרים לא מגיעים לכדי צריכה ונזרקים לפח!

כיצד ניתן לצמצם היווצרות עודפים בתהליך הייצור? איך אפשר לנצל עודפים בלתי נמנעים? ומהי אסטרטגיית השיווק המוצלחת ביותר לפירות וירקות "מכוערים"?

בואו לעזור למשרד החקלאות למצוא פתרונות להתמודדות עם בעיית אובדן המזון בישראל!
ההאקתון בנושא צמצום אבדן ובזבוז מזון בישראל, בחסות משרד החקלאות, יתקיים ב 22-23/3/2017 בקריית עתידים (רמת החייל), תל אביב.

לפרטים והרשמה למסלול א', שלב הייצור החקלאי – לחצו כאן
צוותים מצטיינים יוכלו לזכות בהשקעות משמעותיות לפיתוח ויישום.

בנוסף למשרד החקלאות, ישתתפו באירוע "מרכז מן לביטחון ואספקת מזון" מאוניברסיטת ת"א וחל"צThe Natural Step Israel (TNS), הפועל להטמעת קיימות בארגונים מתוך חדשנות ואיכות.

מהו האקתון?
המונח האקתון (Hackathon) מורכב מהמילים "האק" – תכנות יצירתי ו"מרתון" – מירוץ של תכנות יצירתי. להבדיל מכנס, בהקאתון אין הרבה הרצאות והמשתתפים מתרכזים בעבודה בצוותים קטנים, כאשר כל אחד מהם עובד על פתרון לבעיה שקשורה לנושא הכללי של ההקאתון. הנושא יכול להיות טכנולוגי או בעל עניין ציבורי או חברתי.

מטרות האקתון "מצמצמים את בזבוז המזון בישראל":

  • מציאת פתרונות חדשניים להפחתת בזבוז מזון לאורך כל שרשרת אספקת המזון, משלב הייצור דרך שלבי השיווק וההפצה ועד לשלב הצריכה.
  • העלאת מודעות הציבור הישראלי לבעיית בזבוז המזון ולהשלכותיה מרחיקות הלכת, בין היתר, אך לא רק, בהיבט של יוקר המחיה.

להאקתון חשיבות ציבורית גבוהה מאד. דו"ח מבקר המדינה לשנת 2015 הצביע על ההשלכות החברתיות, הסביבתיות והכלכליות המשמעותיות של בעיית אובדן המזון בישראל:
בהיבט החברתי-כלכלי, המזון אינו מנוצל להזנת נזקקים שידם אינה משגת לשלם עבורו, ואילו עלויות הגידול והייצור היורדות לטמיון עלולות לגרור העלאת מחירים ועקב כך הגדלה של הפערים החברתיים.
בהיבט הסביבתי-כלכלי, אובדן מזון הינו למעשה בזבוז של משאבי טבע ותשומות ששימשו לייצור המזון, כגון: קרקע, מים, כוח אדם, דשנים ודלק. דבר זה גורם לנזקים סביבתיים מיותרים עקב פליטת פחמן דו-חמצני, זיהום מים מדשנים, וכן ירידת איכות הקרקע ובגלל פגיעה במגוון הביולוגי. אי-ניצול המזון מגדיל את כמויות הפסולת המוטמנות בקרקע, ועקב כך את שחרור גז המתאן לאטמוספירה, וכרוך בעלויות שינוע והטמנה.

לדעת משרד מבקר המדינה, טיפול ממשלתי כולל ומתואם בנושא אובדן מזון הוא הדרך הראויה והאפקטיבית ביותר להתמודד עמו.

לוח זמנים להאקתון:

פרסום

יום רביעי 22/3:

09:00-08:30- התכנסות והרשמה (כולל כיבוד קל(
09:40-09:00 – דברי פתיחה
09:10-09:00- מרכז מן לביטחון ואבטחת מזון
– 09:20-09:10משרד החקלאות
TNS – 09:30-09:20
– 9:40-09:30סטארטאו
11:10-09:40 – הרצאות מקצועיות להרחבת הידע
– 10:10-09:40 סקירה על בעיית אובדן המזון בישראל
10:10-10:40- הרצאה – דובר/ת מסלול משרד החקלאות
10:40-11:10- הרצאה – דובר/ת מסלול טי אנ אס
13:30-11:25 – חלוקה לקבוצות
13:30-14:10- ארוחת צהריים
14:10-14:45- הרצאת השראה
14:45-15:00- חלוקה לקבוצות
15:00-19:00- המשך עבודה עם המנטור שהוקצה לכל קבוצה
19:00-19:40 – ארוחת ערב
19:40-21:30 – המשך עבודה וביקור של ועדת מארגנים/מומחים של כל מסלול
21:30-22:00- סיכום יום והנחיות ליום ה- 23/03

יום חמישי 23/3

09:00-08:30 – חלוקה לקבוצות, כולל כיבוד קל
09:30-09:00 – הרצאת השראה
09:30-12:30 – עבודה בקבוצות – אתגרים ופתרונות טכנולוגים
12:30-16:00 – בניית המצגת הסופית: סדנת עבודה קטנה: איך לבנות מצגת ונאום בפני משקיעים, דיבור בפני קהל, כלים וטיפים.
16:30-17:30 – טקס סיום 10 הקבוצות הנבחרות והענקת פרסים.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של אגרונט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל אגרונט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל אגרונט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום החקלאות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר/ כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר